Regionlagssamlinger!

Kretssamlinger som nå har blitt regionslagssamlinger siden Oslo/Akershus krets har utvidet seg der nå også Buskerud og Østfold inngår. Disse samlingene blir kallet for SPU,
spillerutviklingsprogrammet. SPU er et ekstra sportslig tilbud til spillene. Hvis dette kolliderer med klubbvirksomheten eller andre kamper så skal klubben alltid prioriteres.

Dette er et viktig program som skal utvikle unge basketballspillere til å bli enda bedre og vokse i sporten. Dette er en gyllende mulighet for unge spillere til å få mer trening, lære mer basket
og bli kjent med nye spillere på samme alder. Helgene består av treningsøkter basert på de individuelle basisferdighetene (lay-up, skudd, pasninger, trippeltrussel, forsvarsposisjon…). Alle spillere får tips på hva de kan og bør øve mer på mellom SPU samlingene.

Gruppene blir gradvis kuttet frem til gruppen består av ca 15 spillere. Gruppene blir gradvis kuttet ned fordi spillene som er med på programmet skal få mest mulig ut av det. Hvis man ikke kommer med så kan man alltid trene og arbeide hardere og prøve igjen neste år. Spillere som vært med tidligere år møtte opp i år, 2011, for å vise at de lært nye ting og ville prøve seg igjen. Dette liker vi som basketentusiaster! Det som er veldig viktig å huske på med SPU er; kommer du ikke med det ene året så prøv igjen neste år! Alle lærer nye ting hele tiden og blir stadig bedre.

I 2011 har kretsen valgt å satse enda mer på SPU, hvilket medfører flere treninger, fler erfarne trenere, flere assistenter og bedre matching. Første oppmøtet i september 2011 var usedvanlig
stor, det var blant annet 45 stykker 98 jenter med på første samlingen. Veldig gøy! SPU  trenerne i 2011 har blitt imponert over lærevilligheten og disiplinen hos spillene. Alle har fått noe ut av helgen.

Regionslagenes (SPU) virksomhet skal utvikle bedre basketballspillere som senere kan ta skrittet videre til U18 og U20 landslag og senere seniorlandslaget. Landslagene spiller kamper mot forskjellige lag i Europa. Våre regionslag får spille en del kamper i Norge, men også i utlandet, vanligvis Danmark. Kretsen har anordnet et Talentcamp på Apalløkka 2-4 desember 2011. Dette er et tiltak for at regionslagene og landslagene skal samarbeide mer. Norges  landslagstrenere skal være med på denne helgen for å bidra med sine ideer og sine erfaringer og gi impulser til både spillere og trenere. Dette er en helg som skal prioriteres av regionlagsspillene over hele Norge.

Nå er det en helg igjen 1-2 oktober med regionlagstreninger før det blir 3 til enkelt dager (oktober og november) med trening før talentcampen.  I 2012 blir det flere regionlagstreninger og da også kamper for lagene. Regionslagstrening er noe å glede seg til. Basket er gøy!

Legg igjen en kommentar