Og så var det tid for «Det hvite ferdighetsmerket»

Torsdag 26. mai møtte 24 forventningsfulle medlemmer av Bøler Basket opp på Stor Sal, Ulsrud Skole, for å ta NBBFs Ferdighetsmerke 2, «Det hvite merket». Prøven er delt opp i flere «stasjoner» hvor spillerne går igjennom de enkelte ferdighetene som sjekkes i «Det hvite ferdighetsmerke».

Og «ferdighetsstasjonene» var:

1. øvelse) Jumpstop med pivotering og brystpasning

2. øvelse) Kombinasjon ballbehandling m/ lay-up. Spilleren løper mot kurven, stopper litt før 3.poeng-linja, før så gå med fullt tempo mot kurven og avslutte med en lay.-up.

3. øvelse) Lay-up fra hand-off: Spilleren tar et til to sprett med ballen, for så å sende en pasning til treneren som står ved 3.sek.linja., gjør så en cut mot ballen, som blir avlevert i en hand-off fra treneren, så tar spilleren en to-takter,uten å sprette ballen, og avslutter med en lay-up.

4. øvelse) Give and go. Spiller løper og spretter ball, sender en pasning til treneren, som står på høyre side ved 3 poeng-linja. Spilleren kutter så mot kurven, får ballen i retur fra treneren og går direkte i en lay-up, eller tar om nødvendig et par sprett før lay-upen.

5. øvelse)Spilleforståelse. Hovedpoenget i denne øvelsen er ikke å få flest mål, men at spillerne viser at de har forstått riktig posisjon i forsvarspill, nemlig mellom «sin» motspiller og kurven.

Etter at alle hadde gjennomført de forskjellige øvelsene på en tilfredstillende måte, var det overlevering av «Det hvite ferdighetsmerket» til den enkelte, før det hele ble avsluttet med felles bilde og «Bøler-ropet». Bra innsats, Bølerspillere!

Om alle klarte å gjennomføre Ferdighetsmerke 2 ? Ja, det gjorde de. På samme måte som man ikke kaster et barn ut i vannet for å ta svømmemerke, før man vet om barnet er svømmedyktig, så har trenerne en klar følelse om dette er en overkommelig oppgave for spilleren før den enkelte får anledning til å avholde testen.

Og for den som er interessert i å se hva de enkelte Ferdighetsmerkene krever, kan sjekke her.

no images were found

Legg igjen en kommentar