Kjetil fra Bøler er assisterende landslagstrener til gutter U16!

Norges basketballforbund (NBBF) har ansvaret for våre landslag og har spurt Bøler Baskettreneren Kjetil Andresen om å være assisterende  landslagstrener for gutter U16 denne sesongen 2011/2012, og han har takket ja. Dette synes vi i Bøler Basket er  kjempegøy på Kjetil sine vegner og for basketutviklingen i Norge. Kjetil er en veldig god trener og forebild for våre unge spillere. Vi håper på å få beholde han lenge i klubben!

Kjetil bestemte seg sommeren i 2010 at coaching var noen han ville bli god på, og kjøpte derfor boken «Multiple offense and defense» skrevet av Dean Smith. Etter å ha lest den boken ble Kjetil helt hekta på basket og skaffet seg dermed mer materiale om basket; han kjøpte flere bøker, dvder, leste og leser fortsatt flere forskjellige basketforum, blogger m.m. Hvis noen ønsker å vite mer om basket og hvilke nettsider som er bra, er Kjetil den riktige personen å
kontakte!

Drømmer som ble virkelighet

Våren 2011 fikk alle trenere som hadde spillere på G97-regionslaget muligheten for å komme å hjelpe til på en stasjonstrening en fredagskveld. Kjetil var den eneste som meldte seg på, i tillegg til at hovedtrener Mads Vold og hans assisterende trener fra Sandvika som var til stede. Kjetil fikk for første gang et ordentlig møte med trenere og spillere fra andre klubber, i tillegg til en lærerik opplevelse og en mulighet til å kunne utbytte noen erfaringer. Etter denne dagen blev målet til Kjetil: å bli regionlagstrener en gang i fremtiden. Han trodde selv at det skulle ta noen år før dette ble virkelighet, men den som venter på noe godt… Høsten 2011 ble det lagt ut en generell forespørsel om hjelpetrenere til regionslagene. Alle baskettrenere ble oppfordret til å søke og regionen skulle velge ut personene de ønsket. Kjetil sendte inn en søknad og fikk ansvar som assisterende trener på regionslaget for gutter født 97 sammen med hovedtreneren Mads Vold. Når målet om å få bli regionlagstrener halvt var oppnådd (siden han er assisterende og ikke hovedtrener) satte Kjetil opp nye mål. Nå ble den nye drømmen: å få observere landslagstreninger, bli med på turneringer med landslagene og få bli med på juniorlandslagene som hjelpetrener. Denne drømmen ble snart virkelighet den med. I sluttet av november fikk Kjetil spørsmål av hovedlandslagstreneren til gutter U16, Axel Langaker, om han var interessert i å være assisterende landslagstrener for gutter U16. Dette takket han uten noe som helst tvil ja til.

Utfordringer som trener

Kjetil forteller at den største utfordringen som assisterende regionlagstrener har vært å lære seg å se kvalitetene til hver spiller, og potensialet hver enkelt har. Kjetil har fått mye ansvar på regionslaget, noe som han har satt veldig stor pris på. Han har hatt ansvaret for å holde treningsøktene flere ganger, samt fått lov til å komme med sine meninger om hvilke spillere han har lyst å ta med videre og ikke. 21 spillere ble tatt ut på regionslaget for gutter 97 og den endelige avgjørelsen har selvsagt ligget hos hovedtreneren. Kjetil forteller videre at en annen ting han har lært og erfart denne høsten er:

At man som coach må være trygg på det man driver med. Man trenger ikke å kunne mest, men man må være tydelig på hva man vil. Spillere leser ikke tankene dine, så det er det du sier til dem og legger vekt på hver trening som blir resultatet av kampene”

For å kunne bli en god og trygg trener mener Kjetil at det er viktig å få støtte av andre mer erfarne trenere, å kunne tilegne seg ny kunnskap fra bøker, dvder m.min samt sin egen innsats og motivasjon som trener som teller for å nå et godt resultat; å bli en god trener.

Synet på fremtiden

Under høsten har Kjetil fått mulighet til å møte mange nye fjes innen  basketverden og han føler selv at han kommet seg bittelitte inn i coachingmiljøet i Norge. Kjetils rolle som assisterende landslagstrener er ennå ikke fast bestemt. Uansett hva det blir er Kjetil fast bestemt på at han skal gjøre alt han kan for å gjøre en best mulig jobb, hvilket vi ikke tviler et sekund på. Uttaket til landslaget for gutter U16 starter under «Den Store Trenerhelgen» 7. – 8. januar. Kjetil håper på å lære mye av erfaringen fra å være en del av landslagsstaben og skal suge åt seg all basketerfaring han kan komme over.

Når vi spør om målsetningen til Kjetil som trener svarer han:

”At det har alltid vært å utnytte potensialet til laget til det fulle. Om jeg noen gang kommer til å si at jeg har nådd det målet tviler jeg på, men jeg tror all erfaring vil hjelpe meg på veien, også det å få være en del av landslaget”

Et annet mål Kjetil ser foran seg er å utvikle Bøler basket som klubb til å bli blant de beste klubbene i Norge på utviklingen av unge spillere. Kjetil mener at vi har en lang vei å gå, men at det er utrolig mye potensial å hente.

Bøler Basket ønsker Kjetil lykke til!

Legg igjen en kommentar