Jonas og Aksel på Landslagssamling for U18

Foto: Marianne Maja Stenerud

Helga 28.-29. mai ble det avholdt nasjonal landslagssamling for U18. Ut av ei gruppe på 18 unge spillere skal det plukkes ut 12 spillere, som blir U18-landslaget for menn. Her deltok Jonas Øye Hansen og Aksel Borg fra samarbeidslaget Kolbotn/Bøler Gutter 19. Dette laget har hatt en bra sesong, som endte med sølv i NM.
Aksel har hatt en kort periode i Bøler for noen år siden, mens Jonas Øye Hansen har spilt i Bøler Basket helt siden han startet med basket som 9-åring. Vi har tatt en liten prat med Jonas, som jobber som tømrerlærling, når han ikke spiller basket.

– Nivået på en slik landslagssamling blir jo mye høyere enn det man er vant med til daglig, sier Jonas. – Her er det samlet 18 spillere som alle sammen er tent på å yte maksimalt og vise seg fram for å få en sjanse til å bli tatt ut på landslaget. Kriteriene for å bli valgt ut er hvilke spillere som passer best inn i det spillet og de oppsettene trenerne ønsker å kjøre for laget.
– Har du noen gode råd å komme med til yngre spillere som ønsker å utvikle seg videre?
– Jeg tror mange unge spillere har lett for å fokusere på det de allerede er gode i og som har gitt resultater poengmessig. Men for å få til utvikling må en også klare å ta tak i sine egne svakheter som spiller, ellers blir det ingen utvikling.
– Du har jo også vært trener for Gutter 10 i Bøler Basket i noen år. Hvordan har det vært?
– Erlend, Victor og jeg begynte som trenere for dette laget for 4 år siden. Siste sesong har Erlend og jeg hatt laget alene. Denne sesongen har vi spilt opp ett år i Gutter 13. Det ble veldig tøft i begynnelsen av sesongen, med en del veldig tøffe kamper og en del frustrasjon over store tap. Men etterhvert har det bedra seg. Det har vært kult å se hvordan gutta har utvikla seg i løpet av denne tida.

Takk for praten, Jonas, og lykke til videre!