Intervju med trener for U17 laget, David Cox, etter NM kvaliken

Hvordan var kvaliken?

Helgen var spennende og endte slik vi håpet den skulle. Vi greidde å kvalifisere oss til landsfinalen i april. I tillegg markerte vi oss blant de rene U19 lagene ved å ende på 5.plass totalt. Dette var en fin måte å vise hva vi har jobbet med i år.

Håpet er at dette vil gi oss en god seeding i landsfinalen slik at vi kan heve oss også der.

Hva var bra, og hva kan bli bedre til sluttspillet?

Det som var bra, var forsvaret når vi fikk det på plass og bestemte oss for å jobbe 100% med våre prinsipper og mål. Offensivt viste vi at vi kan score på de beste og spesielt vår «inside game» med de store spillerne var noe somvakte oppmerksomhet fra flere. Nesten samtlige spillere kom på scoringsliste, noe somviser en allsidighet og jevnhet i laget.

Det vi kan bli bedre på til sluttspillet er forsvar og tempo. Mot de beste blir vi for puslete og feige. Vi tør ikke være fysisk og lar dem dirigerer for mye av det oms skjer på banen. Vi må bli flinkere til å ta bort deres tempo, hurtighet og aggressivitet, mens vi selv spiller med mer intensitet, fokus, aggressivitet og besluttsomhet.

Hvordan ser resten av sesongen ut for dere og målsetting for laget?
Dette er et spørsmål som må besvares med flere svar.
I U17 serien har vi mål om å vinne både serien og regionsmesterskap. I realiteten er det kun Centrum som gir oss motstand og den ene kampen vi tapte (per dags dato) skyldes mer vår egen feil mer enn motstanderens prestasjon. Det betyr ikke at motstanderen ikke fortjente seieren, for det gjorde de. Men vi burde ha spilt bedre og tatt seieren, hadde vi spilt som vi har gjort resten av sesongen hittil.

I U19 serien er det et håp og mål om å bli blant de 6 beste lagene i serien. Om kampene som gjenstår vinnes, og vi får litt hjelp av andre lag, så kan vi ende opp blant de topp 4 lag i serien og få delta i regionsmesterskap. Uansett er dette et veldig respektabelt resultat gitt vi er kun 07 og 08 spillere og de lag som er foran oss i serien er rene 05 og 06 spillere. Til syvende og sist blir vi det beste «underårige» lag i serien og gir tydelig beskjed om at vi er et lag som man må regne med og kjempe mot i tiden som kommer.
Som en forlengelse av dette, er det vårt mål om å komme til kvartfinalene i NM U19, noe som gjør at vi er blant de 8 beste U19 lag i Norge, og kanskje dermed det beste U17 lag i Norge totalt sett.

Når selve seriene er over, vil det være forberedelser til NM U19 gjennomdeltagelse i Scania Cup i Sverige. Der ønsker vi å forbedre plasseringen fra i fjor og skaffe oss verdifulle erfaringer som vi kan ta med videre inn i NM og neste sesong.

Denne sesongen har vært og er et utviklingsår for laget. Det er ny trener, noen nye spillere og noen endringer i spillergruppen fra tidligere år og fjorårets U19 mestere. Vi har brukt og bruker tiden på å bli kjent med hverandre og skape veien videre i fellesskap.
Trenerstilen er noenlunde lik den til treneren som har utviklet laget de siste 4 sesongene før denne. Noen styrker og fokuseringer har jeg som gir andre vinklinger og måter å trene og spille på. Dette gir nye dimensjoner til det utrolige flotte grunnlaget laget har.
Samarbeid med coach Alex ift. rekrutteringsprosjekt med Ammerud BLNO har også gitt spillerne nye veier og muligheter å utvikle seg og bli enda bedre spillere.