Historisk Kretsmesterskap for Bøler; Jenter 14 ble Kretsmestere og sølv til Gutter 18!

Virkelig solid innsats fra Bølers lag sørget for at årets Kretsmesterskapet i OABBK ble historisk godt, sett fra Bøler Basket side. Men la oss ta det kamp for kamp.

Først Gutter 18:

I semifinalen mellom Bøler og Ammerud får Bøler etter relativt kort tid en ledelse på ca. 25 poeng. Så kan det virke som om nervene innhenter gutta våre, som gjør en del feil og feilpasninger, som gir Ammerud muligheten til å få en del steals og dermed klarer å begynne opphentinga av Bølers forsprang.

Heldigvis klarer Bølergutta samlet seg som lag igjen og haler tilslutt i land seieren, med 67-66.

Finalen gikk mot Centrum Tigers. Bøler jobba bra på alle returer og stressa Centrum gjennom et godt forsvarsarbeid. I angrep var det en del nerver ute og gikk på Bølers lag, så det ut til, men dette løsnet heldigvis etterhvert. Dessverre får vi dårlig uttelling på skuddforsøkene våre, og da blir det vanskelig å hamle opp mot Centrums eminente skyttere. Resultatet på kampen ble da også 102-70, i Centrums favør.

Uansett; Bølergutta gjorde en virkelig hederlig innsats, så her snakker vi ikke om å tape Gull, men å vinne Sølv! Spesielt stor innsats fra Steve Holmquist og Sindre Østengen, og ikke minst Marius Skaugerud, som ble tatt ut til All Star Team.

Så over til vår nykårede kretsmestere, Bølers Jenter 14 -lag.

I semifinalen mot Ullern, stillte Bøler med kun fem spillere (Anna, Marlin, Madelene, Ronja og Emma), da gjelder der ikke å brenne av alt kruttet for raskt, eller å feile for mye. Bøler hadde alikevel et overtak helt fra start, og klarte å jobbe bra i forsvar. Madelene var lagets toppscorer, og klarte spesielt å score på mange returer. Resultat: 40 -18 til Bøler.

I finalen mot Høybråten dagen etter, blir Bølers lag heldigvis forsterket med en spiller (Abdi). Bøler ble møtt med fullbanepress fra Høybråten fra første øyeblikk, som vi fikk litt probler med til å begynne med. Men gjennom et strålende forsvarsarbeid klarer Anna Fraas å nøytralisere Høybråtens beste spiller, slik at de ikke får skikkelig sving på angrepsspillet sitt.

Etterhvert får Bølerjentene også igang angrepsarbeidet sitt, og viser at de har gjort hjemmeleksa si når det gjelder å bruke cutter og screener, ei hjemmelekse som de får god uttelling for. Gjennom å være skikkelig aggressive på returene får de også høstet inn mange poeng. Enden på visa blir at Bøler slår Høybråten 32-26!

Anna Fraas og Marlin Kvale blir tatt ut på All Star Team, og Anna Fraas blir i tillegg beæret med tittelen MVP (Most Valuable Player).

Men uansett strålende innsats fra enkeltspillere så er resultatene i KMO fra Bølers side et typisk resultat av en virkelig lagseier hvor hver enkelt spiller på laget gjorde en strålende jobb. Og ikke minst er det flott å se at all den grunnleggende baskettreninga og «terpinga» man driver med uke etter uke ikke er forgjeves eller «bortkastet tid».

Og igjen: Gratulerer! Klubben er stolte av dere!

Legg igjen en kommentar