Gutter 07 i Scania cup

Forrige helg deltok vi nordisk turnering for klubblag. Det ble en turnering som gav mange oppturer, hvor gutta fremsto som et lag og totalt sett kjempet mot de beste lagene i hver kamp, og det var litt surt at vi ikke havnet i final four.

Laget hadde fått en tøff gruppe med Falcon fra Danmark og Fryshuset fra Sverige. To lag som skulle tilsi at vi var seedet sist i gruppa.

Åpningskampen mot Falcon beviste vi alt annet enn det, der gutta spilte skjorta av seg i forsvar. Som vi skulle få gjenkjenne i alle kamper i denne turneringen så startet vi overbevisende i 1.periode og var oppe i 9

Poengs ledelse i perioden. Det fortsatte også i 2.periode men Falcon kom på slutten og vi rundet til pause med 3 poeng opp. 3.periode ble en stillingskrig og vi holdt stand med 4 poengs ledelse på vei inn i 4.periode. Motsatt av det som skjer senere i turneringen så kjører vi kampen og vinner 57-44 etter solid forsvar spill. Kanon start på turneringen.

4 timer etterpå stod Fryshuset på andre siden av banen og vi fortsatte i samme spor som mot Falcon. Forsvaret satt og angrepet fløt bra og vi ledet overbevisende en stund med 17 poeng og med 14 halveis i kampen. Så ble det tyngre å få ballen i kurven og med kun 14 skårte poeng i de siste to periodene så ble det et surt tap 58-65. Alt i alt var vi skikkelig fornøyd med disse to kampene.

Med riktig resultat mellom Fryshuset- Falcon dagen etter, så kunne vi bli fra gruppevinnere til å havne sist i gruppa. Falcon gjorde jobben og vi vant vår gruppe som er veldig sterkt. Lørdagen ble spillefri pga seier i gruppa.

Søndag stod Høgsbo fra Sverige for tur. Et lag som har overbevist i SM med plass i final four.

Her ble det også en sterk start av gutta men Høgsbo holdt stand og det ble en tøff og jevn kamp som vippet begge veier hele tiden. Halveis ledet vi med 1. 3.periode startet overbevisende for vår del og vi ledet med 9 poeng en stund og med en omgang igjen så ledet vi 40-34. Så ble det dessverre «stang ut» i siste periode og misset semifinalen med 3 poeng med resultatet 48-51. Tøff og intens kamp med mange tilskuere i Teljegymnasiet. Skuffa var gjengen når vi var så nære med å gå videre.

Senere på dagen var det ny kamp og da spill om 5-8 plassen hvor Hammarby stod på andre banehalvdel. Enda et lag som er i Final four i Sverige. For 4. kamp på rad spiller vi overbevisende og leder til pause med 7, hvor vi var oppe i 13 poeng ledelse en stund i 2.periode. Hammarby har et sterkt lag og kom sagte men sikkert inn i kampen igjen og krympet vår ledelse til 49-48 før siste periode. Hammarby hadde et bedre gir enn oss ut i 4.periode og fikk en 14-0 run mot oss som vi aldri fikk svart på og de vant til slutt 55-73.

Mandag ble det kamp mot BK Amager fra Danmark. Vi startet som alle kampene friskt og ledet etter første periode med 10 poeng som også var samme avstand til pause med 37-27. BK Amager hentet krefter og jevnet ut før siste periode. En kamp som bar preg av to lag med slitne spillere så viste vi oss som det sterkeste laget og vant til slutt 62-55 og dermed 7. plass.

Alt i alt så summerer vi opp med at vi spiller meget overbevisende omganger mot de beste lagene i Norden, og vi har fått meget god matching inn mot RM- sluttspill neste helg og NM i slutten måneden.