For en helg i Tallin!

41 kamper i EYBL- ja du leste riktig 41 kamper har denne gjengen her gjennomført i Estland, Latvia og Litauen og for en avslutning det ble på historien.

Gutter 07 leverte en strålende innsats og tok bronsemedalje i Challenger cup EYBL i helgen.

Fredag tok laget en tøff seier mot Ura fra Finland tidlig på morgen. Reise trøtte og slitne fra gårsdagens kanskje? Neida,  De åpnet med et pang og tok en solid ledelse med 27- 13 etter første periode. Ura knappet inn litt i de neste periodene men gutta tok en herlig seier 90- 81.

Senere samme dag så ventet BVBS fra Latvia. For mye mat, trøtte, slitne ja vi grubler på grunnen, for vi møtte i hvert fall ikke opp med samme trøkk, som tidligere på dagen. 23 Turnovers, En treffprosent på 38 % på to poengforsøk og skåret bare 55 poeng betyr at vi slet i angrep. Det ble et solid tap 79-55, BVBS gikk videre til finalen hvor de tapte med 4 poeng etter overtime.

Lørdag formiddag hadde vi siste kamp i gruppespillet og der ventet KK Parnu fra Estland. Seier ville gi oss spill om 3. plassen og tap om 5. plassen.

Det begynte jevnt og vi lå under med 1 poeng til 1. periode. 2. periode var mye bedre og vi var bevisste på å spille på våre to store spillere «inside» og det fungerte veldig bra. De hadde en tøff jobb å stoppe gutta våre «inside». Parnu ble mer og mer møre og vi dro i land en komfortabel seier 80- 56.

Lørdag ble brukt til å slappe av, se en kamp hvor begge lag kunne bli motstanderne våre, og middag med foresatte som hadde tatt turen til Estland.

Søndag stod Honka fra Finlad på andre siden av banehalvdelen, et lag fra Finland som banket oss med 35 poeng sist. Gutta virket bra påskrudd under oppvarmingen.  Tøff første periode hvor vi ledet med 4 til pause,  det var tett, det var tøft men vi lå stadig foran og vant neste periode med 6. Når du da aldri taper en periode etter det så blir det en kanon seier med 17 poeng.  Herlig resultat med tanke på hvordan det endte sist.

Innsatsen til Jan Prus i bronsefinalen var massiv med 34 poeng og 18 returer, dette ble belønnet med å komme på Allstar laget og en prat med nærradioen i Tallin. Matei ble kåret til MVP i bronsefinalen.

Facts:

Totalt 41 kamper i løpet: 9 seire- 32 tap

  1. sesong: 0 seire- 15 tap
  2. sesong: 2 seire- 12 tap
  3. sesong: 7 seire- 5 tap

For en opplevelse det var i helgen. Skikkelig stolt å være i Bøler familien.