Erika på trenerkurs i Slovenia i sommerferien!

1. – 6. juli var Erika Lundin fra Bøler i Postojna, Slovenia på youth camp. Det var 1 spiller, 1 trener og 1 dommer som ble sendt av Norges basketballforbund til Slovenia på denne campen. Spillene var alle U15 og jenter. Dette var camp for jenter, jentetrenere og jentedommere som har potensiale til å utvikle seg for landslagspill, dømming på nasjonal nivå og for Erika sin del være trener på nasjonal nivå. Dette var et samarbeid mellom basketballforbundene i Europa og FIBAeurope.

Spillene ble trent av kjente coacher fra FIBAeurope og målet med campen er å gjøre spillene til bedre og smartere basketspillere. Alle inviterte trenere og dommere fikk delta på forelesninger og aktiviteter som var spesielt rettet mot kvinnelige dommere/trenere som dømmer og trener jenter. Ferdigheter, øvelse, kvalitet og verdi var nøkkelbegreper under campen.

Trenerne fra FIBA mener at spillere under 15 år ikke skal lære seg screens, uten heller lære seg ”spaceing”, hvordan man skaper rom i angrep med og uten ball. De mener fokuset bør ligge på 1 mot 1 med og uten ball i angrep, og 1 mot 1 forsvar, alle spillere skal nemlig kunne spille på alle posisjoner. Read and React har vært utgangspunktet i alle øvelser som spillene vart gjennom under campen. Spillene og trenerne fikk også delta i teambuilding og trenerne fikk en forelesning i verdien av mental trening med ungdommer.

Under campen var spillene og trenerne gjennom temaen som:

  • 1 mot 1 angreps øvelser
  • Basic-øvelser i angrep og forsvar
  • Hvordan skape rom i angrep
  • Pasninger, dribling øvelser
  • Read and react
  • Forsvar – posisjon, eksplosivt forsvar
  • Teambuilding, mental trening

Spillene var delt inn i 5 treningsgrupper der alle i tillegg til treningene hadde konkurranser i 1 mot 1, straffer og 3 poengs skytte. Den beste fra hver gruppe fikk delta i finale på torsdagen da det også spiltes en All Star kamp mellom spillene og en dommer-trener kamp. Hele campen avsluttetes med en seremoni og prisutdeling for vinnerne i konkurranser, 5 beste spillene fra campen, beste trenerne og dommeren  m.m.

Erika Lundin sier at dette har vart en lærerik og morsom opplevelse der hun fikk muligheten til å bli kjent med trenere fra andre land og fikk et innblikk i hvordan de trener sine jentelag. Basket har vart hovedtema i alle samtal under hele campen og hun føler at hun har lært mye som hun skal ta med seg videre. Erika synes at det har vart et bra opplegg for alle deltakerne og hun mener at det alltid er gøy å se hvilket nivå det er på spillere fra andre land.

Dette er en camp som FIBAeurope har hatt i 6 år og sannsynligvis kommer til å fortsette med. Stå på hardt så kanskje det blir du som blir sendt neste år! =)

Legg igjen en kommentar