Bra start i Kvinneligaen!

De siste to årene har Bøler Basket og Høybråten Basketball hatt et samarbeid på jentesida for å etablere et alternativ på elitenivå for jenter fra de to klubbene. Iår har dette samarbeidet bidratt til at Høybråten stiller et lag i Kvinneligaen, med mange Bølerjenter på laget.

Det ble en bra start for Bøler Basket og Høybråten Basketball sin felles satsning, tross to tap i åpningshelgen. Høybråten har det yngste mannskapet i den norske basketligaen for kvinner, KL. Med en gjennomsnittsalder på 16,3 år, var laget før sesongåpningen usikre på hvordan de lå an sammenlignet med de mer rutinerte motstanderne. Den første kampen mot Gimle endte til slutt 38-67. Høybråten hang bra med i første periode, men Gimle dro etter det litt fra hele veien. Alle spillerne fikk prøvd seg og gjorde en god figur. Mest imponerende var likevel Sigrid som plukket ned 25 returer og blokket 12 skudd, noe som er rekord i kvinneligaen. Hun scorte i tillegg 8 poeng.

 

På lørdag ble det en mer jevnspilt kamp mot Bergen Elite som endte 47-55.  Bergen Elite har også et ungt lag og begge lag er med i KL for å lære og utvikle seg. Bergen Elite startet best og Høybråten klarte aldri å få overtaket på kampen. Masse bra basket, men også noe å jobbe videre med. Alt i alt en bra start og bekreftelse på at Høybråten har noe i KL å gjøre. KL-laget skal forøvrig ha to av sine hjemmekamper i Bølerhallen denne sesongen, så da er det mulighet for å se norsk kvinnebasket på høyeste nivå også i Bølerhallen!

Legg igjen en kommentar