Bøler Basket på tur til Skövde Cup 2011

Fredag morgen 29. april møtte 52 spillere og 9 lagledere opp på bussholdeplassen vis a vis Statoil på Bøler for å dra til Skövde Cup for å spille basket. Aldri har så mange lag dratt samtidig til en cup. Flere av lagene hadde gjennomført dugnadsarbeid for å kunne være med på dette og forventningene var selvfølgelig høye.

Turen nedover gikk kjempefint uten noen ”uhell” inne i bussen selv om volumet på sukker i både fast og flytende form var relativt høyt. Etter en kort pause midtveis kom vi fram til skolen der vi skulle sove, Helenaskolen. Alle skulle heldigvis sove samme sted og skolen lå godt plassert i forhold til Skövde sentrum, hovedarenaen og bespisning. Flere av lagene måtte komme seg fort på plass for så å spille sine første kamper allerede klokka fem på fredagen.

Innkvarteringen gikk bra for de aller fleste, men bød på problemer for noen få i og med at det er relativt hardt å ligge på betonggulv uten liggeunderlag og det er kalt uten sovepose. Sikkert lurt å ha med dette neste gang? Lagene falt fint til ro etter en hektisk dag i buss og på banen.

Lørdag morgen måtte flere av lagene grytidlig opp (kl 06.00) for å rekke å spise og komme seg til de ulike hallene som lå ganske spredt. Det var ikke så mye tid til å se på hverandres kamper, men noen fikk man sett og uansett så dompet en inn i hverandre, noen til lunsj og noen til middag. De siste kampene på lørdag gikk kl 21 på kvelden. Den store happeningen på lørdagskvelden var discoen som de aller fleste var innom. Flere av lagene valgte likevel å gå tidlig til sengs da de hadde viktige kamper å spille tidlig dagen etter.

Søndagen var den store semifinale og finale dagen både for A- og B-sluttspill, hvor flere av Bøler-lagene var med. Hvordan det gikk med de ulike kan dere lese litt nærmere om under og eventuelt gå inn på www.basketcup.se får konkrete resultater.

Turen hjemover gikk også veldig fint, selv om gjengen var sliten den ankom Bøler kl 21 søndag kveld etter en innholdsrik og tøff turnering. Det spilles helt klart en mye røffere basket i Sverige og hvor mer fysisk spill er tillat. Dette tilpasset lagene seg likevel bra til, selv om det var noen frustrasjoner i ny og ne. Det er likevel kjempe flott å se at flere av lagene henger med på det svenske nivået. Flere av Bøler-lagene viste også vel så bra og tidvis bedre teknikk en mange av de svenske lagene, så noe gjør vi jo riktig.

Kort om hvordan det gikk med de ulike Bøler-lagene.

Gutter 93/94 kom på tredje plass i sin pulje og kom til B-sluttspill, men hvor de tapte semifinalen. De spilte totalt 4 kamper med en seier og tre jevne kamper som dessverre endte med tap. Gutta gjorde en veldig bra innsats mot sterke svenske lag og flere av kampene kunne gått begge veier.

Gutter 95 kom på tredje plass i sin pulje med en seier og 2 tap. De gikk dermed videre til B-sluttspillet. Her vant de semifinalen sin klart og gikk til B-finale. Her møtte de Halden og vant 29-24 etter en utrolig spennende avslutning. Gratulerer gutter.

Gutter 96 fikk det tøft i sine innledende kamper i gruppe 2 som endte med tre tap. De kom således til B-sluttspillet og spilte en jevn og spennende kamp lørdag kveld som de dessverre tapte med tre poeng. Dette også etter at et trepoengsskudd hadde gått rett oppi kurven, men for så igjen å ”sprette” ut av kurven igjen vi nettet. Uansett utrolig bra innsats.

Gutter 97 møtte og utrolig sterke lag i sin pulje og gikk på tre tap i puljespillet. De havnet med det dessverre ikke i noe sluttspill, men hadde en kjempeinnsats hele veien.

Jenter 96 vant sin pulje og kom dermed videre til A-sluttspillet. Her møtte de Bosna IF i semifinale. Dette ble en utrolig spennende kamp hvor jentene lå under med 8 poeng da det var igjen 1,14 min. Jentene gikk så ut i helbanepress og ledet med 1 poeng da det gjenstod 14 sekunder etter blant annet flere flotte tre-poengere. På slutten fikk Bosna 2 straffer, men traff bare på en. Det gjorde at jentene måtte spille ekstra perioder. Det måtte 2 ekstra perioder til for å avgjøre kampen. Kampen kunne godt begge veier, men Jentene tapte dessverre til slutt med tre poeng til stor skuffelse for jentene. De hadde absolutt fortjent å komme til finalen etter en slik opphenting. Bosna tapte for Arvika i finalen. Her hadde Bøler-jentene absolutt hatt noe å gjøre. Uansett gjorde jentene en kjempeinnsats med masse bra basket.

Jenter 98 møtte veldig bra motstand i sine kamper og tapte dessverre alle sine innledende kamper og kom dermed ikke til noe sluttspill. Jentene var også bare 5 stykker og i med at det var med 3 97-jenter, men bare hadde lov til å bruke 2 97-jenter per kamp, så måtte også noen av 99-jentene være med.

Jenter 99 stod for den beste prestasjonen blant alle lagene som var med fra Bøler Basket og kom helt til finalen i A-sluttspillet, hvor de tapte for Arvika (en av de beste klubbene på jente siden i svensk basket). En utrolig flott prestasjon av jentene. Det var nok litt spesielt for jentene da de før kampen startet måtte komme løpende inn og bli presentert i en mørk hall bare fulgt av en lys kanon. Erika, Nina og Tove hadde heldigvis fikset det slik at de ble fulgt inn av hver sin jente fra 98-jentelaget. Alle jentene fikk også sølvmedaljer etter kampen. Det mest skuffende for jentene med finaletapet var nok ikke tapet i seg selv, men at de ikke fikk noen pokal. Noe de hadde håpet på og snakket om under hele turneringen. Gratulerer så mye jenter.

Takk for en flott tur alle sammen.

Her er noen bilder fra Skövde Basketcup 2011. Har du noen bilder fra Skövde selv, så send dem til kontakt@bolerbasket.no

no images were found

Legg igjen en kommentar