Kurs

Nivå 0/aktivitetsleder
Nivå 0 er et forkurs til nivå 1 og skal forberede og tilrettelegge for at trenere kan lede og styre aktivitet innenfor NBBF sine virksomhetsområder på barnenivå og i forbindelse med generell aktivitetsledelse. Krav til bestått kurs er 15 timer undervisning innenfor et utvalg av 25 timer. De resterende 10 timene vil være tilgjengelig som etterutdanning for å sikre høyere kompetanse på nivå 0.

Nivå 0 er sertifisert for ledelse av aktivitet for EBC, EB og U13.

 

Nivå 1 - Trener 1
Fokus er på innlæring og deltakelse og er tilgjengelig for alle som ønsker å starte på en trenerutdanning. Målgruppe er nybegynnere på barne-, ungdom og voksennivå. På Trener 1 legges en plattform for trenerens basiskunnskaper og utøvernes basisferdigheter.

Nivå 1 skal videreutvikle trenerne til å kunne lede og drive aktivitet innenfor NBBFs strategiske mål og plan. Nivå 1 er ansett som det viktigste sertifiseringsnivået for å ivareta rekruttering og mosjonsnivået innenfor NBBFs aktivitet.

Delkurs 1 Aktivitetsleder - 15 timer
Delkurs 2 Angrep 1 - 15 timer
Delkurs 3 Forsvar - 12 timer
Delkurs 4 Generell del 1 - 18 timer

 
Nivå 2 - Trener 2
Fokuse er på deltakelse og utvikling og for trenere som ønsker å utvikle seg selv og utøverne videre.

Nivå 2 er trenernivået i Norge som skal gi idretten et reellt løft. I dette nivået ligger grunnleggende forståelse for alle spillets faser og kompetanse til å tilrettelegge for spesifikk talentutvikling.

Nivå 2 gir sertifisering som hovedtrener på regionslag.

 

Nivå 3 - Trener 3
Fokus er på utvikling og prestasjon og medfører at konkurranseelementet og utviklingen av morgendagens utøvere mot et høyt nasjonalt nivå og internasjonal deltakelse er sentralt. På dette nivået er utviklingen av morgendagens toppidrettsutøvere i fokus.

Nivå 3 gir sertifisering som hovedtrener på aldersbestemte landslag.

 

Nivå 4 - FECC
I NIFs Trenerløype er fokus i nivå 4 på prestasjon og toppidrett. NBBF har ingen egen Trener 4 utdanning, men vil nominere aktuelle deltakere med Trener 3 kompetanse til deltakelse på FIBA Europe sin trenerutdanning (FECC) som går over to år.

FIBA kurs er et kurs som holdes av FIBA. FIBA er den internasjonale basketball organisasjonen. FIBA har flere kurser per år, men NBBF (Norges basketball forbund) samarbeider med FIBA og velger ut kurser som passer bra for våre norske trenere. Disse kursene holdes av Europas beste og fremste trenere innen basket. Disse koster penger og holdes som regel i sør Europa. http://coaching.fibaeurope.com/ er en bra hjemmeside for trenere å finne informasjon om forskjellige clinics i Europa og få inspirasjon til øvelser og taktikk.

 

Den store trenerhelgen

Den store trenerhelgen er en helg med kurser og inspirasjon til alle trenere uansett kurs og erfaring fra før. En gang per år samles basketballtrenere fra hele Norge på et sted og hører på dyktige og erfarne trenere fra Norge og Europa for å lære mer om hvordan vi kan utvikle vår trening og få et større repertoar av øvelser.

 

Informasjon er tatt fra sidene til NBBF både hovedside og Oslo kretsside.

http://www.basket.no/utdanning/Sider/Trenerl%c3%b8ypa.aspx
http://basket.no/regionost/kurs/Sider/Trenere.aspx

BASKET FOR ALLE

Bøler Basket vil bidra til å spre glede og entusiasme rundt det å spille basketball, og gjennom det skape et trygt idrettsmiljø på Bøler.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Støtt Bøler Basket!

Arkiv

LOGG INN