Bølerjentene tok både gull og sølv i Ammerud Open!

Denne helgen 11-12 mai var det Ammerud Open på agendaen til jentene 99-97 fra Bøler.

Det var 17 spillere som deltok i cupen og disse ble delt inn i to jevne lag. Akkurat hvor jevne de var fikk vi svar på under turneringen. Jentene var nemlig satt i hver sin pulje i gruppespillet der begge lagene kjempet kamp for kamp, og endte opp med å vinne alle kamper og bli nr. 1 hver sin pulje. Jentene hadde kun fokus på en kamp om gangen slik at når begge lagene ble nr. 1 i puljen måtte vi finne ut hva som skulle skje. Skulle lagene møtes og i så fall i hvilken kamp?

Nr. 1 i ene puljen skulle møte nr. 2 i den andre puljen, ergo jentene skulle ikke møtes i semifinale. MEN om begge lagene vant sin semifinale skulle de møtes i finalen. Dette ble en drøm for jentene, å møtes i finalen slik at vinnerlaget uansett ble Bøler og den store pokalen skulle gå til Bøler. Medaljer er bra, men det jentene virkelig ønsker er pokaler.

Begge lagene kjempet hardt i semifinalene og til slutt var kampene over og begge lagene var i FINALE. Resultatene i semifinalene ble: Bøler-Høybråten 33-14 og Bøler-Bygdøy 33-30. Finalen var et fakta og jentene følte at de hadde vunnet uansett om deres lag vant eller tapte i finalen, fordi pokalen skulle allikevel gå til Bøler Basket og Jenter 99-97. Jentene spilte en tøff og bra finalekamp mot hverandre med mye bra basket. Det var med sann glede vi fikk se denne kampen, dette lover godt for fremtiden til norsk basket. Foreldrene på tribunen heiet på begge lagene i finalen og endte opp med å rope: BØLER BØLER på slutten av kampen. Når kampen var over ble stillingen 22-20 og alle jentene hoppet og jublet over seieren. Begge lagene hadde vunnet over alle andre lag som deltok i cupen. Hvilken prestasjon!

Ved prisutdelingen fikk lagkaptein: Nilab Omar gå frem og hente pokalen til vinnerlaget. Alle jentene fikk medalje, vinnerlaget gull og de andre sølv. Etterpå ble det tatt ut 5 stykker fra de tre beste lagene i cupen (nr1. Bøler, nr2. Bøler, nr3. Bygdøy) til et All Starlag der 4 av de 5 plassene gikk til Bøler spillere. De som ble tatt ut på Allstarlaget var: Arthika Sivananthan, Anine Kjus, Anna Rossebø og Nilab Omar som også fikk pris som cupens MVP (mest verdifulle spillere) i jentenes årsklasse. Disse jentene fikk alle en t-shirt og en egen medalje for All Starlaget hver.

Dette var en helg som vi alle kommer til å huske lenge. Det var en utrolig bra avslutning på en bra sesong av jentene. Trenerne Nina Østengen, Erika Lundin og Tover Birkeli kunne ikke vært mer stolte over spillergjengen!