Washington Huskies på besøk.

Fredag 26. og lørdag 27.august fikk basketmiljøet i Osloregionen besøk av University of Washington(Seattle)`s damelag. Besøket gikk i regi av Asket BC og NBBF’s Jenteprosjekt. Fredag kveld spillte Washington Huskies mot et uoffisielt norsk damelag og vant 84-63.
Lørdagen var det lagt opp til at basketjenter mellom 9-12 år kunne få trene sammen med Washington Huskies.
Det var relativt mange unge basketjenter som var med,- fra Bøler Basket  deltok Souhaila, Siri og Maria fra  Jenter 2000/2001 og Nilab fra Jenter 99. Hele Washington-laget deltok som trenere under samlingen, som  gikk i et høyt tempo med avvekslende leker og basketdriller. Treningen bar preg entusiatisk applaus og høylydte tilrop fra engasjerte trenere.
Spillerne fra Washington Huskies snakket naturlig nok kun engelsk, så det var nok en del detaljer som glapp for de yngste. Men praktiske instruksjoner («se & lær») og selve stemingen og tempoet gjorde at arrangementet ganske sikkert ble en inspirerende start på basketsesongen og en begynnende «basket-karriere» for jentene. Noen fikk sikkert lyst til å spille på et college-lag i USA etter seansen, mens det for andre nok var mest viktig å skaffe seg autografer fra sine nye forbilder på ball/sko etc.etc.
NBBF kommer til å invitere et amerikansk damelag neste sensommer også, og da er det kanskje flere Bølerjenter som vil bli med?

Legg igjen en kommentar