Litt fra årets Skövde-tur!

Helga 20.-22. april dro Bøler Basket, med tilsammen 80 spillere og trenere, på Skövde Basketcup i Sverige. Dette er andre året på rad at Bøler Basket besøker Skövde, og i år som i fjor er vi meget fornøyd med opplegget på cupen med bespisning, overnatting og transport mellom hallene etc. Og faktisk så var Bøler Basket den den nest største deltakerklubben på arrangementet, etter arrangørklubben, St. Helena Basket.

Vi starter oppsummeringen med Gutter 96, som klarte å vinne finalen i B-sluttspillet og fikk med seg pokal hjem. Cupen fikk en god start på fredag, hvor de egentlig ikke møtte så sterk motstand fra Onsala Pirates, og spillte bra og vant klart. Det var en uventet positiv start på cupen, og gjorde kanskje at gutta ikke var helt skjerpa i kampene som kom på lørdagen? Uansett møtte de to sterke lag, og ble litt satt ut av de sterke motstanderne, som også endte som de to A-finalistene i 96-klassen. Det endte med solide tap på lørdagen. Til tross for en dårlig dag på lørdagen, klarte gutta å hente seg inn igjen på søndagen, hvor de igjen slo Onsala Pirates i semifinalen i B-sluttspillet.

I finalen i B-sluttspillet møtte Bølergutta arrangørklubben St.Helena Basket. Dette laget slo Høybråtens lag i semifinalen med 51-32. Iflg. tilskuere til denne kampen ble ca. 35 av de 51 poengene besørget av St. Helenas centerspiller, på 206 cm! Men Bøler klarte å mobilsere all sin kampvilje i denne kjempespennende kampen, hvor tribunen faktisk kokte under hele tida.(Det meldes om at enkelte supportere var såre i halsen en uke etter kampen…) Et voldsomt bra forsvarsarbeid fra alle Bølergutta, hvor bl.a «vår venn» på 206 cm ble totalt «pakka inn», spredte masse frustrasjon hos motstanderne, som hadde bygd opp veldig mye av spillet rundt denne spilleren. Og Bøler ledet hele kampen og vant helt fortjent 40-30. Gratulerer gutter!Dette fortjente dere etter masse seriøs trening siste året!

I Gutter 00-klassen stilte Bøler med to lag, for at flest mulig skulle få spille mest mulig. De to lagene gjorde et det veldig bra i de innledende rundene og møtte hverandre i ??. Der vant Bøler 2, så gikk videre til semifinalen hvor de tapte mot Høybråten.(Høybråten vant forøvrig finalen senere.) Veldig bra innsats fra begge Gutter 00-lagene, og veldig positivt med mange G -00 foreldre som var med å turen og klarte å heie gutta sine fram til flotte resultater. Håper dere blir med neste år også!

Gutter 99 hadde også noen fine kamper, med to seire i gruppespillet, men kom ikke videre til A-sluttspill ettersom tre lag i gruppa hadde samme poengsum, og da falt Bøler ut med dårligst forskjell i score.

I B-sluttspillet vant 99-gutta med letthet semifinalen mot Ale Basket, mens de tapte 24-37 i finalen mot KFUM Lindkøping. Litt synd det, men i det store og hele ble Skövde-cup en kraftig vitamin-innsprøyting for Gutter 99.

Jenter 99 vant 1 kamp i gruppespillet og ble dermed nr. 2 i sin pulje (var 3 lag i puljen). De kom videre til A-sluttspill og fikk møte nr. 1 i en annen pulje.
Det var en jevn kamp og jentene kjempet hardt, men tapte til slutt med 8 poeng i A kvartsfinale, ergo var cupen over for 99 jentene på lørdag kveld.
Jenter 98 vant også en kamp i gruppespillet og ble nr. 3 i sin pulje (var 4 lag i puljen). Jentene kom videre til B sluttspill og fikk spille en tøff og hard kamp i B semifinale der de tapte med 7 poeng. Og dermed var cupen over for 98 jentene på søndag morgen. Uavhengig av resultat på banen var stemningen og det miljømessige i laget helt på topp under hele cupen, og lover godt for utviklingen av de sosiale miljøet i laget framover.

Jenter 94/95 stilte med et noe redusert lag i Skövde, da 2 av spillerne ble innkalt til landslagstrening (som selvsagt må prioriteres) etter at laget var påmeldt til Skövde. Men uansett, her lever vi etter slagordet «ut på tur -aldri sur» så da er det bare å dra ivei til Skövde. I første kampen fredag kveld fikk laget en en jevn og spennende kamp mot Stenungsund BK, hvor Bøler tilslutt vant 24-22. Lørdagen gikk laget på to solide tap mot Arvika Basket og KFUM Örebro, som forøvrig var de to lagene som senere møttes i A-finalen. I semifinalen i B-sluttspilet mot Kvarnby Basket får Bøler-jentene erfare at «kampen er ikke over før kampen er over..» Jentene våre klarer å spise seg innpå Kvarnbys ledelse og ligger under med 3 poeng 14 sekunder før kampslutt. Da tar laget en time-out, hvor man velger å satse alt på ett kort; nemlig at Linn-Marie skal klare å sette et (la-a-angt) tre poeng-skudd. Og det klarer hun! Men mens Bøler-jentene jubler over knall-skuddet, tar Kvarnby en fast-break og setter inn to poeng når det bare er 5 sekunder igjen… En sur lærdom å ta med seg…

Gutter 94/95 stilte mannsterkt på turen til Skövde iår, -alle spillere på laget var med! De startet mot et sterkt lag fredag kveld, KFUM Sunne Basket, og tapte. På lørdag vant gutta to kamper og gikk videre til kvartfinale sent lørdag. Kampen ble jevn, hvor Bøler ledet hele 1.periode. Etterhvert sakket vi sakte akterut, og tapte tilslutt med 12 poeng mot laget som vant hele turneringen, Västerås Basket. Laget gutta tapte imot på fredag, KFUM Sunne Basket, kom også til finalen, så det ble frisk motstand for 94/95-gutta i denne cupen. Gutter 94/95 bodde på hotell denne helga og koste seg bra der. Hyggelige gutter å dra på tur med, iflg. Bjørnar Holsæter, som med «Morten Minstemann» på slep, coachet 94/95- guttene hele helga.

Dette var en kort(?) oppsummering av årets Skövde-tur. All moroa på rommene om kvelden, mellom kampene og på diskoteket på lørdagskvelden kom ikke med denne gangen. Men det er lite tvil om at det er en enda mer sammensveiset klubb som kom hjem fra Svergeturen. Vi gleder oss allerede til neste år!

Dersom du vil se enda flere bilder fra Skövdecup kan du gå inn på

https://www.kvervil.net/Basket/Basket_Siste.php

Legg igjen en kommentar