Årets Talenttrener 2013; Erika Lundin fra Bøler Basket!

 

Som mange vet arrangerte Norsk Basketballforbund helga 11.-12. januar, for 5. gang, sitt årlige arrangement, Den Store Trenerhelgen, for basketballtrenere fra hele Norge. Arrangementet ble holdt i Oppsal Arena, og Bøler Basket var faktisk bidragsyter som teknisk arrangør. Men akkurat nå gjelder det noe helt annet; hvert år deles det ut priser til trenere i fem kategorier,Årets Topptrener, Årets Trenerentusiast, Årets Talenttrener og Årets Talenttrener.  Og iår var det Erika Lundin, som til daglig trener Jenter 97/98/99 og som har vært (og er!) en viktig drivkraft i Bøler Basket som fikk tildelt prisen som Årets Talenttrener! Vi klipper litt fra juryens begrunnelse:

«Her ser vi etter trenertalenter som i kraft av sitt virke har dokumentert en sannsynlig fremtid som norsk topptrener. For å bli vurdert i denne kategorien må man ikke ha passert 30 år.

…………

Man kan si følgende om årets prisvinner:
– Årets prisvinner har vist store ambisjoner som trener
– Har fartstid som spiller på elitenivå i flere skandinaviske land
– Prisvinneren gjennomførte Trener 2 kurs i 2012 og er nå involvert i regionslag og landslagsvirksomheten»

Vi i Bøler Basket vet godt hvor dyktig, entusiastisk og arbeidssom Erika er. Det er hyggelig å se at BasketNorge også har oppdaget dette. Gratulerer masse Erika, håper vi får beholde deg lenge i klubben!

Men vi må ta med også en annen prisvinner;

Vinneren av Årets Hederspris er en trener som har sin base og hjerte i Høybråten Basketball Klubb gjennom mange tiår, nemlig Martin Raz. Gjennom et samabeid på jentesida mellom Bøler Basket og Høybråten BBK er Martin engasjert som trener for Bølers 2. div lag for kvinner, som er et samarbeidslag mellom de to klubbene. Og ikke minst trener han HBBKs 1. div lag, hvor flere Bøler jenter dobbeltspiller.Utgangspunktet for en vinner av Hedersprisen er:

«Her er vi på jakt etter en kandidat som har gjort seg fortjent til heder og ære etter lang og tro tjeneste for norsk basketball.

Man kan si følgende om årets prisvinner:

– I årene fra 1970 var han med på å bygge opp en klubb som ville prege kvinnebasketen i årene som kom.
– Han tok sitt første NM gull i 1980/81 og laget fortsatte å vinne de 14 påfølgende årene. På jakt etter nye utfordringer deltok han med laget også i europacupen og i flere internasjonale turneringer.
– De siste årene har han på ny tatt ansvar for å utvikle en ny generasjon spillere på damesiden i norsk basket.»

Gratulerer Martin! Det var virkelig fortjent!

Legg igjen en kommentar